Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Säkert från allra första resan med BRITAX i-SIZE-babyskydd

Malmö, 4 augusti 2016 – Britax lanserar sitt första babyskydd i enlighet med den senaste EU-standarden för bilbarnstolar, UN R129 (i-Size). BABYSAFE i-SIZE har en mjuk insats för nyfödda som gör det ombonat för babyn och som dessutom ger ett energiabsorberande skydd i händelse av krock. I bilar med sluttande säten passar den flexibla basen extra bra då den har en patenterad lutningsteknologi som gör att den går att justera för en så säker och ergonomisk position som möjligt för babyn. Allt för en trygg och bekväm resa! 

 

Trygghet för din babys första resor

Babyskyddet, som passar från födseln upp till 15 månaders ålder/83 cm, klickas enkelt fast i basen. Möjligheten att justera sittställningen i förhållande till babyns längd gör att din baby sitter bekvämt och säkert oavsett om hen sover eller är vaken. Insatsen kan tas bort och det vadderade huvudstödet höjdjusteras för att göra babyskyddet rymligare när babyn växer. Fempunktsbältet är integrerat i huvudstödet och justeras smidigt på samma gång. Babyskyddet är också utrustat med ett justerbart sidokrocksskydd för en ännu säkrare resa.

Basen finns även i en enklare version utan lutningsteknologi. Båda baserna har ett höj- och sänkbart stödben vilket ger extra stabilitet och monteras tryggt och smidigt med ISOFIX. Den inbyggda indikatorn visar grönt om stolen är korrekt monterad i bilen och på vagnen.

– Om bilsätet lutar får även babyskyddet en lutande vinkel, vilket kan resultera i en icke-ergonomisk position för babyn och att huvudet tippar framåt. Med vår flexibla bas kan du lätt justera vinkeln så att babyn får en planare och mer ergonomisk sittställning som gör resan både bekvämare och säkrare. Basen har fyra olika lägen och kommer med en inbyggd indikator som visar om babyskyddets sittläge är för plant, säger Liza Alvarez, Marketing Manager Britax Nordiska Barn AB.

 

Smidigt på resan

Babyskyddet är lätt att frikoppla från basen i bilen för att använda tillsammans med din vagn som Travel System. Det inbyggda solskyddet, med SPF 50+, skyddar mot såväl sol som vind i både bilen och barnvagnen, medan textilen är enkel att ta av och kan tvättas i 30°C.

BABYSAFE i-SIZE lanseras i september och kommer i sex färger: Cosmos Black, Flame Red, Mineral Purple, Ocean Navy, Grey och Beige/Olive.

 

Rek. pris BABYSAFE i-SIZE: 2195 SEK

Rek. pris baser (säljs som tillbehör)
BABYSAFE i-SIZE FLEXIBLE BASE: 2295 SEK

BABY-SAFE i-SIZE BASE: 1795 SEK