Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Babyskyddsbas med lutningsfunktion från BRITAX vinnare i årets babyprodukt

Malmö, 28 november 2016 – Babyskyddsbasen BABY-SAFE i-SIZE FLEX BASE har en patenterad lutningsteknologi som gör att vinkeln på det tillhörande babyskyddet kan justeras för att babyn ska få den allra säkraste och mest ergonomiska positionen under bilresan. Basen är vinnare i kategorin Säkerhet i branschorganisationen Lek- och Babybranschens tävling Årets Babyprodukt 2016.

 

 

Juryns motivering lyder:

”Den moderna bilen blir allt mer säker för den vuxna passageraren, men utvecklingen för att skydda barnen har inte gått i samma takt. Nyare bilmodeller har skålade säten för att bilbältet ska positioneras rätt på kroppen och minimera underglidning, med följden att babyskydd som monteras med isofixbas kan få fel vinkling. Britax har återigen tänkt till och gått det extra steget. Med en liten men enkel finess kan man med BABY-SAFE i-SIZE FLEX BASE patenterade lutningsfunktion vinkla babyskyddet i fyra olika lägen och öka lutningen med mellan 0 och 9 grader, för att hitta den allra säkraste positionen för babyn att resa i.”

– Säkerhet för barn det absolut viktigaste för oss på Britax, så därför är vi oerhört stolta över att vår nya babyskyddsbas BABY-SAFE i-SIZE FLEX BASE med patenterad lutningsteknologi har vunnit kategorin Säkerhet i Årets Babyprodukt. Om bilsätet lutar får även babyskyddet en lutande vinkel, vilket kan resultera i en icke-ergonomisk position för babyn och att huvudet tippar framåt. Med vår flexibla bas kan vinkeln på det tillhörande babyskyddet BABY-SAFE
i-SIZE lätt justeras så att babyn får en planare och mer ergonomisk sittställning som gör resan både bekvämare och säkrare. Att få branschens uppmärksamhet för detta är vi mycket glada för, säger Liza Alvarez, marknadschef på Britax i Norden.

OM BABY-SAFE i-SIZE FLEX BASE

Babyskyddsbasen BABY-SAFE i-SIZE FLEX BASE är utrustad med en patenterad lutningsteknologi. Eftersom bilens säten skiljer sig från bil till bil möjliggör denna flexibla bas en planare sittställning i babyskyddet, vilket ger babyn en mer ergonomisk och säker sittställning under resan. Basen har fyra olika lägen och kommer med en inbyggd indikator som visar om babyskyddets sittläge är för plant.

Basen har ett höj- och sänkbart stödben vilket ger extra stabilitet och monteras tryggt och smidigt med ISOFIX. Den inbyggda indikatorn på det tillhörande babyskyddet BABY-SAFE
i-SIZE visar grönt om stolen är korrekt monterad i bilen och på vagnen.

Rek pris BABY-SAFE i-SIZE FLEXIBLE BASE: 2195 SEK
Rek pris tillhörande babyskydd BABY-SAFE i-SIZE: 2295 SEK

För mer information om Årets Babyprodukt, besök http://leksaksbranschen.se/

För detaljerad produktinformation, besök http://www.britax.se/bilbarnstolar/baby-safe-i-size-flex-base/