Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Britax Römer återkallar bilbarnstol

Bilbarnstolen DUALFIX kan bytas kostnadsfritt på grund av ett eventuellt säkerhetsproblem

Leipheim, Tyskland, 22 mars 2018 – Britax Römer återkallar frivilligt bilbarnstolen DUALFIX, på grund av ett potentiellt säkerhetsproblem med en komponent i stolen. De DUALFIX-stolar som eventuellt har detta problem såldes mellan den 3 november 2017 och 22 mars 2018. Den specifika komponenten används inte i någon annan Britax Römer-produkt. Alla som köpt en DUALFIX under denna period ombeds besöka https://www.dualfix-check.com/ för att kontrollera om deras bilbarnstol påverkas av återkallelsen samt för ytterligare information.

Britax Römer har identifierat orsaken till det eventuella problemet och bekräftar att DUALFIX-stolar som sålts före eller efter denna period inte påverkas av återkallelsen. Den specifika komponenten används inte i någon annan Britax Römer-produkt, inklusive alla andra exemplar och versioner av DUALFIX. Britax Römer har inte fått några rapporter om incidenter eller olyckor relaterade till den eventuellt felaktiga komponenten.

Britax Römer identifierade det eventuella problemet när de interna kvalitetstesterna, som regelbundet genomförs i deras europeiska kraschtestcenter, visade resultat som inte möter Britax Römers höga säkerhetskrav. Barnsäkerhet och hög produktkvalitet har högsta prioritet hos Britax Römer.

Britax Römer kommer byta ut alla DUALFIX-bilbarnstolar, sålda mellan den 3 november 2017 och 22 mars 2018, som innehåller den eventuellt felaktiga komponenten. Personer som har köpt en DUALFIX under denna period bör omedelbart sluta använda bilbarnstolen och kontrollera om deras bilbarnstol påverkas av återkallelsen på https://www.dualfix-check.com/ så snart som möjligt. Britax Römer byter ut de berörda bilbarnstolarna kostnadsfritt och ber om ursäkt för eventuella besvär och oro som orsakats av denna återkallelse.

För frågor och mer information, vänligen kontakta oss på 040-64 53 519 eller dualfix-check@britax.com.