Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Säker, roterbar och ergonomisk: Britax Römer lanserar bilbarnstol med extra twist!

23 januari, 2018 – SWINGFIX i-SIZE är bilbarnstolen med extra allt! I denna supersäkra, bekväma och snygga bilbarnstol åker barnet bakåtvänt upp till 4 års ålder (105 cm). Med flera olika lutningslägen kan barnet sussa gott och ergonomiskt i alla åldrar, från säkert och bekvämt viloläge till upprätt för både mindre och lite större barn. Den plustestade* stolen är lika bekväm och ergonomisk för föräldern tack vare den roterbara funktionen som innebär att stolen går att svänga 90 grader mot bildörren, så att du smidigt och enkelt kan placera och ta ur barnet ur bilbarnstolen. SWINGFIX i-SIZE är en unik kombination av säkerhet, bekvämlighet och design!

SWINGFIX i-SIZE är designad för att växa tillsammans med barnet och låter det resa i en så optimal och ergonomisk position som möjligt. Sittställningens längd kan justeras i takt med att barnet växer och stolen ger även ett utökat benutrymme för de lite större barnen.

Lyxig, säker och ergonomisk

Bilbarnstolen kommer i ett elegant svart skal och fästs smidigt i bilens ISOFIX-fästen. Vid tillverkningen på Britax Römers fabrik i Tyskland har den genomgått noggranna krocktester i företagets välkända krocktestanläggning och stolen följer självklart regleringen ECE R129 (i-Size) samt Britax Römers egna ännu strängare säkerhetsstandarder.

– Om man är ute efter en lyxig, säker och ergonomisk bilbarnstol är SWINGFIX i-SIZE ett självklart val. Vi är otroligt stolta över stolens kvalitet och den roterbara funktionen, som underlättar vardagen för både föräldrar och barn. Naturligtvis är SWINGFIX i-SIZE plustestgodkänd hos VTI i Linköping, vilket innebär att alla föräldrar som väljer vår nya bilbarnstol kan känna sig mycket trygga med sitt val, säger Liza Alvarez, Marketing Manager på Britax Nordiska Barn AB.

Nyutvecklad teknologi ger extra säkerhet

SWINGFIX i-SIZE är bland annat utrustad med en nyutvecklad och unik inbyggd stålbåge – ”SICT inside” – som vid en sidokrock agerar som ett skyddande skal. Tillsammans med de vadderade sidovingarna formar den en trygg kokong runt den lilla resenären. Vid en sidokrock leder SICT inside krockkraften bort från barnet och fördelar den istället till stolen. Även sidovingarna minskar risken för skador, och det v-formade huvudstödet förser dessutom barnets huvud med maximalt skydd.Britax Römer SWINGFIX i-SIZE

SWINGFIX i-SIZE lanseras i februari och kommer i fem färger: Cosmos Black, Storm Grey, Moonlight Blue, Blue Marble och Mystic Black.
Rek. pris SWINGFIX i-SIZE: från 5699 SEK

* Plustestet är ett kompletterande test som görs på stolar avsedda för den svenska marknaden. Alla plustestade stolar är godkända för montering på samtliga platser i bilen. En plustestad stol garanterar enligt NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik) att barnet inte utsätts för livshotande höga nackkrafter vid en frontalkollision. Läs mer

Tillverkad med omsorg

”Tillverkad med omsorg” är Britax Römers filosofi och innebär att materialet på SWINGFIX i-SIZE överträffar det lagen kräver av giftfria textilier. Britax Römer har höga interna standarder för kemisk och mekanisk testning för tyger och andra komponenter. Britax Römer har flertalet gånger uppmärksammats på detta område med konsekventa, utmärkta resultat från ledande konsumentorganisationer som exempelvis tyska Stiftung Warentest.

Britax Römer SWINGFIX i-SIZE