Vårt prisbelönta KIDFIX-sortiment har varit populärt bland föräldrar i många år. Den senaste generationen av KIDFIX-bilbarnstolar har inte bara utmärkta säkerhetsfunktioner utan också förbättrad ergonomi som gör resan ännu skönare för ditt barn.

Passar (barnets storlek/vikt)
3.5 år - 12 år | 100 - 150 cm | 15 - 36 kg
3.5 år - 12 år | 100 - 150 cm | 15 - 36 kg
3.5 år - 12 år | 15 - 36 kg
3.5 år - 12 år | 15 - 36 kg
3.5 år - 12 år | 15 - 36 kg
3.5 år - 12 år | 15 - 36 kg
3.5 år - 12 år | 15 - 36 kg
SÄKERHET
XP-PAD
SecureGuard
SICT
KOMFORT
Avtagbart ryggstöd (från 135 cm)
Ergonomiskt utformad sits
Ergonomiskt nackstöd
V-format ryggstöd

Features explained in more detail

Trots bra planering och ansvarsfull bilkörning kan du aldrig förbereda dig inför allt. För att skydda ditt barns känsliga nacke på bästa sätt vid en eventuell frontalkrock har vi på Britax Römer utvecklat en stötdämpande pad, XP-PAD. Denna absorberar upp till 30 % av krockkraften och minskar hakans tryck mot bröstkorgen. Padden skyddar även ditt barns nacke genom att reducera hastiga och ryckiga framåtrörelser, och adderar extra vaddering till bältets kanter så att ditt barn åker ännu skönare. 

SecureGuard adderar en fjärde förankringspunkt till trepunktsbältet och hjälper på så sätt till att skydda ditt barns känsliga buk. Genom att säkerställa att bältet förblir i en korrekt position över bäckenbenet bidrar SecureGuard till att minska krockkraften över magen med upp till 35 % vid en frontalkrock*, samtidigt som den ger barnet frihet att röra på sig under resan.

*Britax Römers interna tester med Q6 dummy, vilket motsvarar ett sex år gammalt barn av genomsnittlig storlek

Vår SICT-teknologi ger ditt barn ett överlägset sidokrockskydd. Det minskar krockkraften genom att minimera avståndet mellan bil och bilbarnstol, och deformeras vid en eventuell krock för att absorbera krockkraften innan den når ditt barn. Vrid ut SICT-knappen på den sida av bilbarnstolen som är närmast dörren för att använda skyddet.

För att erbjuda maximal komfort, även för längre barn, är sittytan i KIDFIX III cirka 20% större än motsvarande modeller. Den förbättrade formen och den extra mjuka vadderingen ger en bekväm och ergonomisk korrekt sittposition som gör att ditt barn sitter skönt, även under längre resor.

Vårt nackstöd är speciellt utformat för större barn som spänns fast i bilbarnstolen med bilens trepunktsbälte. Du justerar nackstödet till rätt position – strax ovanför barnets axlar – med ett enkelt enhandsgrepp, även när barnet sitter i stolen. Nackstödet är ergonomiskt utformat för att ge huvud och nacke optimalt stöd även om ditt barn somnar. 

Det V-formade ryggstödet är designat för att ge optimalt stöd till barn som växer, samtidigt som det erbjuder extra utrymme för rygg och axlar. Dessutom anpassar ryggstödet sig automatiskt efter bilsätets lutning så att stolen passar bättre i bilen och barnets position blir riktigt bekväm.