Upptäck Britax Römer

Upptäck Britax Römer

Skyddar barn på väg sedan 1966

Skyddar barn på väg sedan 1966

På Britax Römer ser vi till att föräldrar och barn är säkra på vägen. Detta har varit vårt övergripande mål alltsedan början av 1930-talet då vi startade vår tillverkning av säkerhetsutrustning och tillbehör för bilar. 1966 lanserade vi vår första bilbarnstol och sedan dess har barnsäkerhet varit vår högsta prioritet. Under mer än 50 år har vi gjort allt vi kan för att öka tryggheten på vägarna för alla barn. Idag utvecklar och tillverkar Britax Römer bilbarnstolar, barnvagnar och cykelsitsar av högsta kvalitet. 90% av våra bilbarnstolar och cykelsitsar tillverkas i Tyskland och Storbritannien.

Made in Europe

Made in Europe

Med vårt starka tyska och brittiska arv prioriterar Britax Römer tillverkning i Europa. År 2016 flyttade vi till vårt nya, specialbyggda huvudkontor i Leipheim, Tyskland. Med hjälp av vår nya anläggning producerar vi nu 90 % av våra bilbarnstolar och alla våra cykelsitsar i Tyskland eller Storbritannien.

Made with care

Made with care

Vår målsättning är att förse våra kunder med produkter av högsta kvalitet, en kvalitet som vida överträffar de lagliga krav och säkerhetsstandarder som finns. Vid tillverkningen gör vi oberoende tester i flera steg under produktionens gång, våra minimikrav är betydligt strängare än lagstiftningen kräver och vi ställer höga kvalitetskrav på alla våra samarbetspartners. Vår omsorgsfulla tillverkning har uppmärksammats i konsumenttester som tyska Stiftung Warentest, där vi ständigt får högsta betyg i testkategorin kemikalier.

Testat utifrån de högsta säkerhetskriterierna

För oss på Britax Römer är det av yttersta vikt att hålla högsta möjliga säkerhetsstandard – därför är vi föregångare när det gäller interna, dynamiska produkttester. Vi driver två förstklassiga tillverkningsanläggningar för bilbarnstolar i Europa, och 2017 öppnade vi ett av världens modernaste, och tekniskt sett mest avancerade, kraschtestcenter.

Varje barnvagnsmodell testas noggrant utifrån olika klimat-, temperatur-, väder- och vägförhållanden. Vi gör även ”bittester” på handtagsbågen och kontrollerar att vagnen rullar tyst. Våra restriktioner kring kemikalier är strikta och vi låter oberoende laboratorier utföra tester rörande mer än 500 olika kemiska ämnen enligt vårt allmänna testprotokoll. Testerna uppfyller alla lagliga krav, som till exempel REACH.

Testat utifrån de högsta säkerhetskriterierna