Upptäck Britax Römer

Upptäck Britax Römer

Skyddar barn på väg sedan 1966

Skyddar barn på väg sedan 1966

På Britax Römer ser vi till att föräldrar och barn är säkra på vägen. Detta har varit vårt övergripande mål alltsedan början av 1930-talet då vi startade vår tillverkning av säkerhetsutrustning och tillbehör för bilar. 1966 lanserade vi vår första bilbarnstol och sedan dess har barnsäkerhet varit vår högsta prioritet. Under mer än 50 år har vi gjort allt vi kan för att öka tryggheten på vägarna för alla barn. Idag utvecklar och tillverkar Britax Römer bilbarnstolar och barnvagnar av högsta kvalitet. 70% av våra bilbarnstolar tillverkas i Tyskland.

Made in Europe

Made in Europe

Med vårt starka tyska och brittiska arv prioriterar Britax Römer tillverkning i Europa. År 2016 flyttade vi till vårt nya, specialbyggda huvudkontor i Leipheim, Tyskland. Med hjälp av vår nya anläggning producerar vi nu 70 % av våra bilbarnstolar i Tyskland.

Tillverkad med kärlek

Tillverkad med kärlek

Från den första idén till det färdiga resultatet - våra produkter är Made with Love. Vi är också föräldrar och vi finns här för dig under varje steg på denna nya resa. Därför lägger vi ner vårt hjärta i utvecklingen av våra bilbarnstolar och barnvagnar och ser till att varje enskild produkt uppfyller de högsta kvalitets- och säkerhetsstandarderna. Vi älskar det vi gör och vill dela med oss av det.

Testat utifrån de högsta säkerhetskriterierna

För oss på Britax Römer är det av yttersta vikt att hålla högsta möjliga säkerhetsstandard – därför är vi föregångare när det gäller interna, dynamiska produkttester. Vi driver två förstklassiga tillverkningsanläggningar för bilbarnstolar i Europa, och 2017 öppnade vi ett av världens modernaste, och tekniskt sett mest avancerade, kraschtestcenter.

Varje barnvagnsmodell testas noggrant utifrån olika klimat-, temperatur-, väder- och vägförhållanden. Vi gör även ”bittester” på handtagsbågen och kontrollerar att vagnen rullar tyst. Våra restriktioner kring kemikalier är strikta och vi låter oberoende laboratorier utföra tester rörande mer än 500 olika kemiska ämnen enligt vårt allmänna testprotokoll. Testerna uppfyller alla lagliga krav, som till exempel REACH.

Testat utifrån de högsta säkerhetskriterierna