HÅLLBARHET

VI SKYDDAR DERAS FRAMTID

Vi skyddar det som betyder mest: vårt uppdrag är att leverera säkra, bekväma, hållbara och lättanvända lösningar för att transportera barn.

Alltsedan utvecklingen av Britax Römer’s första bilbarnstol 1966, har vi skyddat miljoner resande barn över hela världen.

Precis som vi bryr oss om barnen och deras säkerhet, överallt på jorden, bryr vi oss också mycket om den värld som de växer upp i.

Läs mer om de första steg vi tar på vår väg mot en mer hållbar framtid, t.ex. vår kollektion GREEN SENSE och vår 100% koldioxidneutrala bilbarnstol KIDFIX i-SIZE, samt vårt koncept Made in Germany.

Det här är bara början

Vi jobbar fortlöpande med ytterligare projekt

GREEN SENSE by Britax Römer

Tygöverdrag tillverkade av 100% återvunna plastflaskor. Upp till 138 PET-flaskor per produkt har omvandlats till mjukt garn som sedan spinns till överdrag av premiumkvalitet i 100% återvunnen polyester.

En ny serie med hållbart tillverkade bilbarnstolar och barnvagnar

Det diamantmönstrade tyget i mesh är omsorgsfullt tillverkat i 100% återvunnen polyester och har integrerats i designen så att luften kan cirkulera och skapa ett bekvämt reseklimat för de små.

FOSSIL GREY

Britax DUALFIX 3 i-SIZE Paketlösning Fossil Grey

DUALFIX 3 i-SIZE Paketlösning

SE PRODUKT
Britax DUALFIX M i-SIZE Fossil Grey

DUALFIX M i-SIZE

SE PRODUKT
Britax KIDFIX i-SIZE Fossil Grey

KIDFIX i-SIZE

SE PRODUKT
Britax Liggdel – SMILE 4 Fossil Grey

Liggdel – SMILE 4

SE PRODUKT

ATLANTIC GREEN

Britax DUALFIX 3 i-SIZE Paketlösning Atlantic Green

DUALFIX 3 i-SIZE Paketlösning

SE PRODUKT
Britax DUALFIX M i-SIZE Atlantic Green

DUALFIX M i-SIZE

SE PRODUKT
Britax KIDFIX i-SIZE Atlantic Green

KIDFIX i-SIZE

SE PRODUKT
Britax Liggdel – SMILE 4 Atlantic Green

Liggdel – SMILE 4

SE PRODUKT

GALAXY BLACK

Britax DUALFIX 3 i-SIZE Paketlösning Galaxy Black

DUALFIX 3 i-SIZE Paketlösning

SE PRODUKT
Britax DUALFIX M i-SIZE Galaxy Black

DUALFIX M i-SIZE

SE PRODUKT
Britax KIDFIX i-SIZE Galaxy Black

KIDFIX i-SIZE

SE PRODUKT

100% KOLDIOXIDNEUTRAL

För att man skall kunna bedöma koldioxidavtrycket för KIDFIX i-SIZE har alla växthusgasutsläpp kopplat till produktens livscykel (från råvaruutvinning till kund) tagits med i beräkningen. Med andra ord: från produktion av råmaterial, till tillverkning, packning och frakt.

100% koldioxidneutrala KIDFIX i-SIZE

Vi har beräknat KIDFIX i-SIZE koldioxidavtryck (från råvaruutvinning till kund) tillsammans med vår partner TÜV Rheinland: ca 19 kg CO2e. Vi jobbar kontinuerligt för att minska utsläppen ytterligare, men vi vet att vissa material är nödvändiga för huvudändamålet: att transportera våra barn säkert.

PRODUKTENS KOLDIOXIDAVTRYCK

Informationsgrafiken visar de olika elementen i koldioxidavtrycket för KIDFIX i-SIZE. Ca 19 kg CO2e släpps ut under produktcykeln (från råvaruutvinning till kund). Den CO2-volym som har räknats fram kompenseras fullt ut av ett klimatprojekt. Återvinningen av produktionsavfall beräknas ha en positiv inverkan på ca 5% på produktens koldioxidavtryck.

Vi jobbar kontinuerligt för att minska utsläppen ytterligare - men vissa material är nödvändiga för säkerheten.

PROJEKT FÖR RENT VATTEN

I samarbete med MyClimate stödjer Britax rent dricksvatten för skolor och hushåll i Uganda, ett projekt som certifierats enligt guldstandarden.

Det främsta målet med programmet är att sprida vattenreningssystem till låginkomsthushåll och institutioner, med start i Uganda.


Syftet är att förbättra levnadsstandarden och hälsovilkoren för tusentals människor genom att ge tillgång till rent vatten.

MADE IN GERMANY

"Made in Germany" har hög prioritet för oss. Det är inte bara idén eller utformningen av en bilbarnstol som sker i Tyskland; majoriteten av våra produkter tillverkas också här.