Säkerhetsmeddelanden

Säkerhetsmeddelanden

Frivillig återkallelse av BABY-SAFE 5Z / BABY-SAFE 5Z2

Frivillig återkallelse på grund av risk att handtaget lossnar

Britax Römer har beslutat att genomföra en frivillig återkallelse av alla BABY-SAFE 5Z och vissa BABY-SAFE 5Z2 som tillverkats före 21 oktober , 2023 (andra modeller berörs inte av denna återkallelse). Det finns ett potentiellt säkerhetsproblem med ett mellanrum som kan bildas mellan handtaget och sätesskalet på dessa babyskydd, vanligtvis bara på ena sidan. Mellanrummet påverkar inte bilbarnstolens prestanda i fordonet eller vid en krock, men det finns en potentiell säkerhetsrisk när babyskyddet ska bäras utanför ett fordon. I sällsynta fall kan handtaget lossna oväntat och orsaka plötsliga rörelser hos skalet och/eller överraskning hos den person som bär babyskyddet. Detta kan leda till att BABY-SAFE 5Z eller BABY-SAFE 5Z2 faller ned eller kolliderar med andra föremål och under olyckliga omständigheter till att barnet skadas, t.ex. får skrapsår eller blåmärken.

Vad bör du göra?

Om du har en BABY-SAFE 5Z eller BABY-SAFE 5Z2, kontrollera på vår webbplats www.baby-safe-check.com om din produkt är potentiellt påverkad av detta problem (vissa BABY-SAFE 5Z2 är inte påverkade). Om din produkt är påverkad, vänligen sluta använda babyskyddet med omedelbar verkan. Om du behöver använda babyskyddet ska du endast använda det i bilen och inte bära babyskyddet med hjälp av handtaget.
Alla berörda BABY-SAFE 5Z och BABY-SAFE 5Z2 kommer att kostnadsfritt ersättas med en ny säker version av produkten, BABY-SAFE PRO eller en likvärdig produkt. Gå till www.baby-safe-check.com för att begära en ersättning av din produkt.

För frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss på hello@britax.com. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter som detta kan orsaka. Vi tar våra produkters säkerhet på största allvar och om vi ser några potentiella problem är det vårt ansvar att agera snabbt.