Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

BRITAX lanserar lättviktsvagn för föräldrar på språng

Malmö 7 april 2015 - Nu lanserar Britax sittvagnen B-Agile 4 Plus, en uppgraderad version av föregångaren B-Agile 4. Nytt är det justerbara fotstödet som gör det enkelt för barnet att få en bekväm sitt- eller liggposition. Vagnens stora sufflett går att fälla ut i flera steg och skärmen framtill skyddar barnets ansikte mot både regn och sol. Suffletten har även smarta detaljer, som en praktisk förvaringsficka och vädringslucka i nät som luftar skönt under varma sommardagar.

B-Agile 4 Plus är en framåtvänd sittvagn som passar perfekt för familjer som ofta är på språng. Det lätta chassit i aluminium, den rymliga varukorgen och de punkteringsfria däcken som rullar utmärkt på såväl ojämna trottoarer som gräsunderlag gör vagnen idealisk för promenaden till mataffären, parken eller förskolan. Sittvagnen är utrustad med en smart enhandsfällning som gör att du kan hålla barnet i ena armen och fälla ihop vagnen med den andra. Perfekt för aktiva föräldrar!

Vagnen har steglös ryggfällning inklusive ett plant liggläge. Med Britax Click&Go-adaptrar fäster du enkelt ditt babyskydd eller tillhörande liggdel på chassit. När barnet blir lite större håller 5-punktsbältet krabaten tryggt på plats i sittdelen.

Med en vikt på endast 9,5 kg och lås- och svängbara framhjul är B-Agile 4 Plus lätt att hantera. Bakhjulen är enkla att lossa för en ännu kompaktare storlek. Som tillbehör finns bland annat regnskydd, lekbricka och terränghjul.

B-Agile 4 Plus har svart basklädsel med fem olika färger på suffletten att välja bland: Black Thunder, Cool Berry, Chili Pepper, Blue Sky och Fossil Brown. Vagnen finns i butik vecka 15.

Rek. pris: 3195 SEK
Liggdel (tillbehör): 1395 SEK
 

För detaljerad produktinformation, besök www.britax.se

För mer information, vänligen kontakta:
Liza Alvarez, Marketing Manager Britax Nordiska Barn AB
E-mail: liza.alvarez@britax.com
Telefon: 040-619 99 50

För information, högupplösta bilder och produktutlån, vänligen kontakta:
Elin Christoffersson, Prat PR
E-mail: elin.christoffersson@prat.se
Telefon: 08-545 152 46

Om Britax

Britax är en globalt ledande innovatör inom bilbarnstolar, barnvagnar, bärselar och tillbehör som uppfyller den moderna familjens behov. Företagets vision är "frihet för familjer i vardagen" och man arbetar för att göra familjens resor säkrare och smidigare under hela föräldraskapet. Britax har ett unikt brett sortiment av bakåtvända bilbarnstolar varav fler plustestgodkända stolar upp till 25 kg än något annat varumärke samt ett brett sortiment av barnvagnar och tillbehör. Britax vill inspirera familjer att resa friare och säkrare.

Britax grundades 1938 i Storbritannien och inriktade sig först på att utveckla säkerhetsprodukter, som t.ex. säkerhetsbälten för vuxna. På 1960-talet lanserades företagets första bilbarnstol. 1978 gick Britax ihop med den tyska motparten Römer, specialiserade på bilsäkerhet. 2011 förvärvade Britax det populära varumärket BOB, som gör allround- och joggingvagnar. Under 2013 förvärvades även BRIOs barnvagns- och bilbarnstolsverksamhet.

Idag har Britax kontor i 12 länder, är verksamma i merparten av världens länder och har över 1 000 anställda.