Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

BRITAX femfaldigt prisbelönade

Malmö, 7 juni 2017 – Hittills i år har Britax vunnit hela fem olika utmärkelser för fem olika produkter. Den senaste i raden är babyskyddet BABY-SAFE i-SIZE, som med den tillhörande basen BABY-SAFE i-SIZE BASE, vunnit bäst i test, i kategorin i-Size-produkter upp till 105 cm, i ett av Europas mest prestigefyllda konsumenttestinstitut, StiWa*

Babyskyddet fick, tillsammans med basen, betyget ”Very good” i kategorin Säkerhet och utmärkte sig särskilt för följande egenskaper: enkel att installera, mycket säker vid frontal- och sidokollisioner, lättjusterad sele, lätt vikt samt enkelt att ta av och maskintvätta överdraget på babyskyddet.    

Britax fem utmärkelser hittills under 2017

  • BABY-SAFE i-SIZE och BABY-SAFE i-SIZE BASE utsågs till bäst i test av StiWa i maj 2017.
  • BRITAX B-MOTION 4 PLUS utsågs till bäst i test när Råd & Rön testade sittvagnar i april 2017.
  • BRITAX SMILE 2 korades bäst i test av bäst-i-test.se för andra året i rad när de testade duovagnar i april 2017.
  • BRITAX GO BIG utsågs till bäst i test av StiWa i mars 2017.
  • Bältesstolen KIDFIX II XP SICT fick högsta betyg i Vi Bilägares bältesstolstest i februari 2017.

– Vi på Britax arbetar ständigt med att uppfinna och utveckla produkter för familjer i farten, utan att någonsin tumma på säkerheten. Vi är så stolta att vi blivit uppmärksammade för detta inte mindre än fem gånger hittills i år, säger Liza Alvarez, marknadschef på Britax i Norden.

På Britax.se finns mer information om samtliga produkter.

 

* Stiftung Warentest är Tysklands ledande och en av Europas mest välrenommerade konsumenttestorganisationer. I samarbete med oberoende testinstitut testar Stiftung Warentest olika konsumentprodukter och tjänster.

Logotyperna i pressmeddelandet får inte reproduceras utan godkännande.