Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Bältesstol från BRITAX utses till årets babyprodukt

Malmö, 8 december 2015 – Bältesstolen KIDFIX II XP SICT, med den nya tekniken SecureGuard, vann priset Årets Babyprodukt i branschorganisationen Lek- och Babybranschens tävling Årets Babyprodukt. Stolen blev också vinnare i kategorin Barn på väg.

Juryns motivering lyder:

 

     

 

 

 

”Britax bältesstol Kidfix II XP Sict har med ett "spänne", SecureGuard, minskat krockkraften över barnets mage med 35 procent. Spännet är placerat mellan barnets ben och håller midjebältet nere över barnets höft och borta från känsliga mjukdelar i buken. Genom att addera en fjärde punkt till bilens trepunktsbälte blir bilfärden med barn säkrare än någonsin förut. Britax innovativa XP-PAD-dyna på axelbältet som absorberar rörelseenergin från barnets nacke, i kombination med ännu en helt ny och unik detalj i SecureGuard-spännet, gör att Britax Kidfix II Xp Sict utses till Årets babyprodukt 2015 samt vinner även kategorin Barn på väg.”

– Säkerhet för barn det absolut viktigaste för oss på Britax, så därför är vi oerhört stolta över att vår nya bältesstol KIDFIX II XP SICT med SecureGuard har vunnit Årets Babyprodukt samt kategorin Barn på väg. Vår senaste innovation SecureGuard gör bältet till ett fyrpunktsbälte och minskar krockkraften över barnets mage med upp till 35 procent. Att få branschens uppmärksamhet för detta är vi mycket glada för, säger Liza Alvarez, marknadschef på Britax i Norden.

KIDFIX II XP SICT för maximal säkerhet

Bältesstolen KIDFIX II XP SICT för barn mellan 15*–36 kg är utrustad med SecureGuard som ser till att bilbältet sitter optimalt över höftbenen även när barnet rör på sig under bilresan samt som minskar krockkraften över magen med upp till 35 procent, med dynan XP-PAD på axelbältet som absorberar rörelseenergin från barnets nacke med upp till 30 procent jämfört med bilens vanliga bälte vid en frontalkrock, samt med det justerbara sidokrocksskyddet SICT (Side Impact Cushion Technology) som används mot den sida som är närmast bildörren. Stolen har ett högt ryggstöd med flera lutningslägen och kommer i sex färger: Black Marble, Cosmos Black, Ocean Blue, Flame Red, Mineral Purple och Green Marble.

Rek pris KIDFIX II XP SICT: från 2895 SEK

* Britax stödjer NTF:s råd att välja en plustestad bilbarnstol som tillåter barnet att sitta bakåtvänt upp till 25 kg innan barnet placeras i en framåtvänd bältesstol.