Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

BRITAX GO BIG utsedd till bäst i test

Malmö, 2 mars 2017 – Britax senaste barnvagnsnyhet, BRITAX GO BIG, har utsetts till Bäst i test* med motiveringen ”designad för att vara barnvänlig och enkel att hantera”.
I konkurrens med elva andra välkända barnvagnsmärken, däribland Bugaboo och Joolz, utmärkte sig GO BIG inom flera områden. Inte minst vad gäller kemikalienivåer, där GO BIG fick högsta betyg inom flera segment.

– GO BIG är den andra vagnen i vår premiumserie GO som blivit utsedd till Bäst i test av Stiftung Warentest, ett av Europas mest prestigefyllda konsumenttestinstitut. Utmärkelsen är ytterligare ett bevis på att vi lyckats ta fram en av marknadens bästa barnvagnar sett till både produktegenskaper och kemikalienivåer, säger Liza Alvarez, marknadschef på Britax i Norden.

Särskilt imponerade var testorganisationen över att GO BIG var den enda barnvagn som barnet kunde åka bekvämt i från födseln och upp till 3,5 år. Tack vare de stora framhjulen och de punkteringsfria däcken med både stötdämpning och fjädring, är vagnen enkel att hantera i ojämn terräng. GO BIG fick betyget “Very Good” för denna funktion.

Sammanfattning av de specifika fördelar som lyftes fram i testet:

  • Lättkörd i olika terränger
  • Tålig
  • Rymlig
  • Bekväm för barnet hela vägen från nyfödd upp till 3,5 år
  • Bra regn- och solskydd
  • Bra bromsar
  • Enkel att montera samt enkel att fälla upp och ihop
  • Enkel att rengöra
  • Lättåtkomlig varukorg som klarar hela 10 kg

 

BRITAX GO BIG har svart chassi och kommer i sju färger: Cosmos Black, Flame Red, Mineral Purple, Ocean Navy, Olive Green, Steel Grey samt Grey Melange, en special edition som lanserades i februari 2017.

* Stiftung Warentest är Tysklands ledande och en av Europas mest välrenommerade konsumenttestorganisationer. I samarbete med oberoende testinstitut testar Stiftung Warentest olika konsumentprodukter och tjänster. I detta test testades de barnvagnar som anses mest relevanta för marknaden. Totalt testades tolv barnvagnar med liggdel/mjuklift. BRITAX GO BIG är den andra barnvagnen i Britax GO-familj som blivit Bäst i test. 2015 fick BRITAX GO den prestigefyllda utmärkelsen.

Barnvagnarna bedöms på följande kriterier:
Användarvänlighet/lämplighet (designad med barn i åtanke) – 45%
Hantering – 35%
Hållbarhet – 5%
Säkerhet – 5%
Skadliga ämnen/kemikalier – 10%


Rek pris GO BIG: från 8495 SEK