Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

BRITAX fem säkraste tips för bilsemestern i sommar

Malmö, 10 maj 2016 – Ska du åka på bilsemester med familjen i sommar? Då är du inte ensam. Under sommarmånaderna ökar antalet bilresor kraftigt och framför allt är det familjer som reser. Oavsett om ni planerar att bila ner i Europa eller längs våra svenska kustlandskap gäller det att planera för en trygg och säker resa. Med över 50 års erfarenhet av bil- och barnsäkerhet delar Britax Römer med sig av sina fem bästa tips för en säkrare bilresa i sommar!

 

 1. Bakåtvänt upp till 25 kg
  Att låta barnen åka bakåtvänt tills de väger 25 kilo är utan tvekan det säkraste sättet att resa med barn i bilen. Bakåtvända bilbarnstolar ger det överlägset bästa skyddet i händelse av en frontalkrock, som är den vanligaste typen av krock i trafiken. Britax stödjer NTF:s råd att välja en plustestad bilbarnstol som tillåter barnet att sitta bakåtvänt upp till 25 kg innan barnet är stort nog att placeras i en framåtvänd bältesstol. 
 2. Bältesstol med SecureGuard säkrast för de större barnen
  Barn som väger över 25 kg sitter säkrast i en framåtvänd bältesstol som är utrustad med SecureGuard. SecureGuard är en stabil klämma som enkelt fästs på bilens bälte, vilket gör det till ett fyrpunktsbälte. Den fjärde förankringspunkten säkerställer att bältet förblir i en korrekt position över bäckenbenet även när barnet rör på sig under bilresan. Bilens trepunktsbälte kan annars lätt glida upp och lägga sig över barnets känsliga mage. Vid en eventuell frontalkrock kan ett felaktigt placerat bälte innebära allvarliga bukskador.
 3. Kontrollera din bilbarnstol
  Dubbelkolla att bilbarnstolen är korrekt installerad och kontrollera gärna hur gammal den är. Är det dags att införskaffa en ny stol inför bilsemestern – köp helst en ny. En begagnad bilbarnstol kan vara skadad utan att det syns. Dessutom åldras materialet och får gradvis sämre krockegenskaper. Livslängden för en bilbarnstol är ungefär 10 år. För ett babyskydd är det mellan 5 och 7 år. Vill du ändå köpa en begagnad stol, köp den bara av någon du känner och litar på.
 4. Ha inte bråttom och håll avståndet
  Att hålla ett tillräckligt avstånd till bilen framför så att du hinner stanna om bilisten gör en kraftig inbromsning är en av de viktigaste säkerhetsaspekterna för en trygg resa. Utomlands är det extra viktigt eftersom både vägstandarden och trafikrytmen kan variera kraftigt i olika länder. En bilresa ska helst avnjutas i lugn och ro. Fikapauser, spontana stopp för att knäppa en bild eller en avstickare för att ta ett dopp är det som gör bilresan till ett härligt minne istället för en transportsträcka till resmålet.
 5. Se till att bilen klarar en längre resa
  Ska ni bege er ut på en lång bilresa? Lämna in bilen på en verkstad för en grundlig undersökning i god tid innan semestern. Byt ut slitna delar och kontrollera motor, kyl- och elsystem samt eventuell rost på avgasröret. Allt för att du ska slippa problem längs med vägen!

 

Bakåtvänt upp till 25 kg
Britax bilbarnstolar MAX-WAY och HI-WAY II är plustestgodkända och certifierade för bakåtvänt åkande upp till 25 kg.  

 

 

MAX-WAY

Mineral Purple | 2995 SEK

Ocean Blue | 2995 SEK

 

 

HI-WAY II

Cosmos Black | 2895 SEK

Flame Red | 2895 SEK

 

Framåtvänd bältesstol med SecureGuard
Britax bältesstol KIDFIX II XP SICT med den nya tekniken SecureGuard, som gör bältet till ett fyrpunktsbälte och därmed ser till att bilens bälte förblir i en korrekt position över bäckenbenet under resan, vann priset Årets Babyprodukt i branschorganisationen Lek- och Babybranschens tävling Årets Babyprodukt 2015. Stolen blev också vinnare i kategorin Barn på väg.  

 

 

 

KIDFIX II XP SICT

Green Marble | Rek: 3195 SEK

Black Marble | Rek: 3195 SEK

Mineral Purple | Rek: 2895 SEK

Ocean Blue | Rek: 2895 SEK

 

I BRITAX BABY-SAFE PLUS SHR II och BRITAX RÖMER PRIMO åker den nyfödda babyn tryggt bakåtvänt upp till 13 kg, då det är dags att byta till en bakåtvänd stol upp till 25 kg.

 

 

BABY-SAFE PLUS SHR II

Black Marble | Rek: 2195 SEK

Green Marble | Rek: 2195 SEK

 

 

 

 

BRITAX RÖMER PRIMO

Wood Brown | Rek: 1695 SEK

Flame Red | Rek: 1695 SEK